O stromostanu




http://www.youtube.com/watch?v=r4oNCVsxLE

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/410236100111010-chalupa-je-hra/






Informace k čínskému parnímu hrnci "Čchi kuo" 





Chcete si koupit hrnec?  Pište na emailovou adresu: f.zacek@centrum.cz







Texty k přípravě pokrmů v čínském parním hrnci (čchi kuo)






Celozrnná rýže 
Hrnec čchi kuo je výborný pomocník při vaření jídel, která chceme dobře tepelně upravit a kterým mají zůstat jejich blahodárné účinky v podobě vonných, chuťových a léčivých esencí.

Například vaření celozrnné rýže trvá delší dobu, ale je pak chutnější a voňavější.
Pro sypkou rýži volíme poměr voda:rýže 1,8:1

Pro léčivou, do měkka uvařenou rýži použijeme poměr voda:rýže 2:1
Doba vaření se bude pohybovat cca kolem 1,5 hodin






PODZIM
Přidáváním různých přísad měníme účinky stravy – příklad si opět na můžeme ukázat na přípravě rýže – pokud přidáme k celozrnné rýži kousky sušeného lotusového kořene a vaříme společně – získáme pokrm posilující plíce  - což se na podzim určitě hodí. 

ZIMA



Rýži předem propláchneme a potom osušíme v utěrce a na sucho popražíme. Přidáme cibuli (do zlatova orestovanou na oleji), mírně osolíme a přidáme arašídy, pokud máme rádi jejich chuť. 




Výborné je použít černé fazolky Adzuki, které blahodárně působí na ledviny - na 12 hodin namočit a pak přidat k rýži (stejný poměr vody jako u rýže).










Informace a recepty v angličtině:










Recepty: