O stromostanu
http://www.youtube.com/watch?v=r4oNCVsxLE
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/410236100111010-chalupa-je-hra/
Informace k čínskému parnímu hrnci "Čchi kuo"
Chcete si koupit hrnec? Pište na emailovou adresu: f.zacek@centrum.cz
Texty k přípravě pokrmů v čínském parním hrnci (čchi kuo)
Celozrnná rýže
Hrnec čchi kuo je výborný pomocník při vaření jídel, která chceme dobře tepelně upravit a kterým mají zůstat jejich blahodárné účinky v podobě vonných, chuťových a léčivých esencí.
Například vaření celozrnné rýže trvá delší dobu, ale je pak chutnější a voňavější.
Pro sypkou rýži volíme poměr voda:rýže 1,8:1
Pro léčivou, do měkka uvařenou rýži použijeme poměr voda:rýže 2:1
Doba vaření se bude pohybovat cca kolem 1,5 hodin
Hrnec čchi kuo je výborný pomocník při vaření jídel, která chceme dobře tepelně upravit a kterým mají zůstat jejich blahodárné účinky v podobě vonných, chuťových a léčivých esencí.
Například vaření celozrnné rýže trvá delší dobu, ale je pak chutnější a voňavější.
Pro sypkou rýži volíme poměr voda:rýže 1,8:1
Pro léčivou, do měkka uvařenou rýži použijeme poměr voda:rýže 2:1
Doba vaření se bude pohybovat cca kolem 1,5 hodin
PODZIM
Přidáváním různých přísad měníme účinky stravy – příklad si opět na můžeme ukázat na přípravě rýže – pokud přidáme k celozrnné rýži kousky sušeného lotusového kořene a vaříme společně – získáme pokrm posilující plíce - což se na podzim určitě hodí.
ZIMA
Rýži předem propláchneme a potom osušíme v utěrce a na sucho popražíme. Přidáme cibuli (do zlatova orestovanou na oleji), mírně osolíme a přidáme arašídy, pokud máme rádi jejich chuť.
Výborné je použít černé fazolky Adzuki, které blahodárně působí na ledviny - na 12 hodin namočit a pak přidat k rýži (stejný poměr vody jako u rýže).

Informace a recepty v angličtině:
Recepty: